Vera @ Home - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Bert Vera - WaarBenJij.nu Vera @ Home - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Bert Vera - WaarBenJij.nu

Vera @ Home

Blijf op de hoogte en volg Bert

08 September 2007 | Nederland, Amersfoort

Hoe is het allemaal zo gekomen?
Na meerdere keren in australie te zijn geweest, speelt de gedachte om er te gaan wonen al meer dan 10 jaar. Om van dromen naar het doen te komen is een lange weg...
Oktober 2005 was er een beurs in Amsterdam : “Australia needs skills”. Vera heeft daar een statesponsorship gekregen van West Australie; het toegangsbewijs! We hebben een bureau in Perth (AMS migration services ) hand genomen die ons heeft geholpen met de gehele procedure. Veel papierwerk is noodzakelijk,: diploma’s , gemeentelijke papieren, CV’s, werkgeversverklaringen, die allemaal vertaald en gecertificeerd moeten worden. Een Engels test op de universiteit hebben we moeten doen, De medische keuring hebben wij goed doorstaan, wij hebben geen HIV, of TBC zelfs een bewijs van justitie gekregen dat wij heel braaf zijn geweest…..Uiteindelijk na heel lang wachten het visum in juni in Berlijn opgehaald
( zie foto).
Some things are too good to be true. Kom je thuis ligt er een briefje in de bus dat iemand geinteresseerd is in je huis. Ook heb je gereageerd op een oproep op het australie forum van expedite of er iemand een leuke baan zoekt in Perth. Dus op 1 avond een mogelijke koper voor het huis op bezoek en de manager van Kea campers die belt op 1 avond. Helaas hebben de kopers net voor het tekenen van het contract afgehaakt. Bert heeft wel de baan in Perth gekregen. Dan gaat alles ineens toch wel wat sneller. En er moet veeeeeeeel worden geregeld
Het huis staat nu in de verkoop en op vele sites, alleen nog geen kijkers.
Een verhuizer uitgenodigd conclusie: 29 Kuub dat gaat dan spannend worden in een 20 foot container gaat 30 kuub. Daar hebben we geen zin in, dus ruimen…….
De auto kan nu zelfstandig de stort vinden ( na 60 zakken/dozen). Diverse spullen kunnen niet mee en zullen wij hier moeten achterlaten, bv planten hiervoor zoeken wij nog adoptieplaatsen ( lijst volgt later)
Bert heeft zijn laatste werkdag gehad en een afscheidsfeestje op Schiphol. Vera heeft bij de brandweer het officiele afscheid gehad tijdens de opening van het seizoen. Ook een afscheids tour langs de familie, heel apart zo.Woensdag Bert naar Dussedorf gebracht allebij vreselijk verkouden en hoesten, niet echt fijn dus. Het alleen terugrijden is dan wel heel vreemd en ongezellig.
Thuis gaat alles gewoon door, opruimen, weggooien,administratie, feestje regelen, makelaar, verhuizer, wassen, eten, slapen….Ik sta voor 10 okober geboekt om naar Perth te gaan. 15 oktober begint mijn cursus health & safety management. 1 november -12 november zijn wij beide weer terug in Nederland om alles defitief te verhuizen. Plan alvast 9 november in de agenda voor het afscheidsfeestje.
Bert zijn werk/postadres is ( kaarten en brieven wel per airmail!):
Kea Campers
131 Welshpool road
Welshpool Perth WA 6106
Australia

• 08 September 2007 - 19:22

Hubert:

daarbenje nu. Succes. Binnenkort meer. Kusje.

• 08 September 2007 - 20:30

Bianca:

Ook ik vind het allemaal geweldig voor jullie.
    ik hoop zo dat we echt een keer langs gaan komen. (is dit goed nederlands??)
    Succes!! Bianca

• 09 September 2007 - 05:45

Daan:

hmm er kunnen best nog wat bananendozen bij! Heel veel succes en tot hoors.
    Groetjes x Daan, Remco en Julia

• 09 September 2007 - 17:44

Carlo:

Hey Bert in Perth ! Hope you are well !
    Als ik de geplaatste foto van Vera bekijk dien ik op te merken dat jullie wel aan alles gedacht hebben...Met de inhoud van de "dozen" (tevens scherp opgemerkt door Daan) kan Vera voorlopig wel even zonder je.....Morgen aan de slag bij (I)Kea Campers ??? Ik hoop dat die campers 't langer volhouden dan 'n gemiddeld meubelstuk van zweedse makelij... Wel relaxed om overdag 'n beetje met 'n Karcher die autootjes schoon te spuiten. Hoop dat je 't snel naar je zin krijgt en we mailen wel weer !!!!! Groet vanaf Schiphol. Bye mate, Carlo

• 10 September 2007 - 05:36

Woutor:

Dag fijne vrinden,

Al veel kempers verhuurd? Hut al verkocht? Hier OK. Op jouw kosten weer even te paard geweest en in 2 dagen 4 steaks met fariet gegeten (ook op jouw kosten ja). Ga a.s. w/e shirt inwijden. Foto volgt.
    Niet te hard werken daro, daar word je kaal van.
    Allez, tot flux maar weer.

Kusje

• 10 September 2007 - 07:25

Sandra:

Ha die Bert en Feer, nou eindelijk zover. Voor het het weet ga je mee in de alledaagse beslommeringen in Perth ipv Amersfoort. Wel even anders, ben jaloers.
    Nou geniet aldaar en hoop jullie snel gesettled zijn maar dat zal wel aardig lukken met de beachfront op loopafstand.
    a bientot.
    je zus en je neefje + de rest

• 15 September 2007 - 08:38

Sr. En Moeke:

veel sterkte en een heel goede toekomst

• 15 September 2007 - 08:39

Bert Sr En Moeke:

vind het hartstikke goed en zet de side op favorieten

• 17 September 2007 - 13:39

Chantal:

Vera, kop op! De laatste loodjes staan voor de deur en dan moet het wel goed gaan komen! Let maar op!
    Ik ga in ieder geval duimen dat alles lekker en vlekkeloos zal verlopen!!
    Ga je zeker missen!! Maar gelukkig kan ik nog wel ff van je genieten!

Doegie,
    Chantal

P.S. Heb je nog bananendozen nodig?!

• 10 September 2010 - 16:29

Frits Kögeler:

Je hoeft niet meer te reageren, Bert. Ik heb het al via ander kanalen gekregen.

Groetjes, ook aan Vera!
    Frits