Lekker weg in eigen land
Blijf op de hoogte en volg Bert
23 Juni 2008 | Australië, Perth
Het is al weer even geleden, het wordt weer tijd om eens wat te vertellen over onze Australische, maar zeker ook over onze Nederlandse belevenissen.
Tja, een vakantie in eigen land, dat leek ons wel leuk, 20.000 km vliegen, mooie Nederlandse lente, asperge tijd, nieuwe haring, verjaardagen van ouders en vrienden. Nou het was super leuke tijd, rete druk natuurlijk, zoveel mogelijk mensen zien, de verjaardagen, huis verkopen, asperges en haring eten, administratie in orde maken etc etc.
Vanuit Perth kan je met een beperkt aantal maatschappijen van en naar Europa vliegen, wij hebben gekozen voor Emirates, vliegt 2 x per dag naar Dubai, en dan door naar Dusseldorf. Ja het is een lange reis, 10 uur van Perth naar Dubai, dan nog eens 7 uur door. Het voordeel met Emirates is dat het inflight entertainment zeer goed is. 70 verschillende films, 250 cd’s, weet ik hoeveel spelletjes. Na 4 films ben je er al, dan nog 3 films door…..eten en drinken ook prima. In Dusseldorf een (Duitse!) auto opgehaald, wel spannend tijdens de EK met een Duitse auto door Nederland te rijden. In de buurt van Dordrecht twee vriendelijke Marokkanen, heel vriendelijk zwaaiend naar ons, of we drugs wilden kopen….In het begin snapte ik het niet direct, maar goed, Duitse auto, onderweg richting Rotterdam……Zonder te stoppen naar Zwijndrecht gereden, na een dag en nacht zonder slaap zullen we niet al te enthousiast zijn geweest, maar goed onze vakantie kon beginnen.
Ik zal jullie niet vermoeien met een uitgebreid vakantieverslag, maar zal wel even de vrienden, vage vrienden en familie proberen te bedanken voor de geweldige tijd die jullie ons hebben gegeven. De heerlijke etentjes, de ontbijten, de lunches, de diners,de BBQ’s, de flessen wijn, het bier, de geiten die geknuffeld mochten worden, de honden die uitgelaten konden worden, het kaarten, het Lissabon avontuur. Dit alles gebeurde in Zwijndrecht, Amersfoort, Ulft, Bussum, Hillegom, Spakenburg, Hilversum, Lissabon, Hoofddorp, Rijnouwe, Duisburg, Amsterdam Lisserbroek. Anekeveen, Nieuwegein en Venlo.
Dank jullie wel: Henk, Milarka, Marlies, Ursula, Pascal, Jorge, Juan, Michael, Aziz, Froukje, Martijn, Sharda, Ursula, Ermenie, Bas, Erna, Matthijs, Liesbeth, David, Hannah, Marcel, Josee, Carmen, Daan, Debbie, Paula, Evelien, Sophia, Desiree, Julia, Floris, Sofie, Woutor, Esthor, Dorotha, Barbara, Niels, Remco, Kylie, Onno, Liesbeth, Bea, Piet, Tom, Esther, Jurgen, Jentina, Ignas, Maaike, Dennis, Sabrina, Nail, Paul, Annet, Laura, Ivo, Floortje,Rob, Margareth, Els, Jolanda, Lara, Truffel, Brandweer Amersfoort Post Noord, Nills, Carolien, Jaap, Yvonne, Ron, Kim, Ank, Esther, Amber, Rob, Bart-Jan, Maurits, Huibert, Bianca, Bas, Willem, Francisco, Gilles, Mischa,Peter, Karen, Erik,Willem, Jolanda, Gerard, Philip, Marcel, Quido, Esther, Chantal,Alma, Ilco, Willemijn, Paul, Maureen, Sandra, Roeland, Casper, Bert, Suus, Ben en Leny voor de tijd en gezelligheid die jullie voor ons hebben vrijgemaakt tijdens onze vakantie in Nederland. Wij hebben er enorm van genoten. (hoop dat ik niemand vergeten ben, indien wel excuses)
Op 30 mei was de overdracht van ons huis, dat was ook een hele opluchting, handtekeningen gezet, sleutels overgedragen, en dan ben je huisloos in eigen land. Gelukkig was opvang geen probleem, zelfs nog enkele nachten op een boerderij doorgebracht.
Zoals jullie al hebben gehoord, we hebben heel veel gereden in NL, aan het eind van onze vakantie hadden we 3500 kilometer getourd (gelukkig unlimited km’s). Wat is het trouwens druk op de weg geworden, of zijn wij het niet meer gewend? O ja, in Europa rijden we rechs, oeps….slechts 3 x fout gegaan… Klagen de mensen in Australie over de benzine prijzen, ik wist niet wat me overkwam. Toen we weggingen in November, prijs van diesel 1.07 Euro, nu 1.50 euro…..redelijke stijging….(Benzine prijzen liggen hier ongeveer 40% lager)
Om nog een beetje uit te rusten hebben we 2 dagen een hotel geboekt in het mooie Limburgse land. Lekker gefietst, even uitrusten voordat de terugreis ging beginnen. Baggage viel wel mee, hadden slechts 80 kilo bij ons. Kado’s van het feest moesten nog mee, hebben nu wel een zwembad, incl. bewegwijzering naar ons zwembad. Check in mensen deden heel aardig tegen ons, alleen bij de gate keken zee en beetje vreemd naar hoeveelheid handbagage. (zolang je maar als een van de eerste naar binnen loopt, je baggage in de lockers legt, en dom om je heen kijken…kan ik heel goed)
Na wederom 7 films totaal waren we alweer in Perth. Na aankomst naar huis gegaan, TV aangezet en live naar Frankrijk – Nederland gekeken….dat was nog eens leuk. Intussen zijn we weer aan het tijdsverschil (6 uur later) gewend, in het begin natuurlijk weer op de raarste tijden wakker geworden.
Het is intussen winter hier, tot nu toe prima winterweer, zeer zoning, 21 graden. ‘s nachts koelt het af tot 6 graden, best fris ‘s morgens op de fiets. We hebben een kachel gekocht om beneden in ieder geval warm te kunnen zitten, ook dike pantoffels aan. Hoezo, het is altijd warm in Oz…
Tja, ik ben intussen aan mijn laaste week bij Kea Campers begonnen, per 01 juli a.s. ga ik weer terug naar het reisburo bedrijf, Griffin (Marine) Travel, een reisburo gespecialiseerd in het vervoer van zeelieden.
Sinds we thuis zijn gekomen heeft Vera al een aantal verzoeken van een agency gekregen om van baan te veranderen, een van de opties kan zijn dat zij op basis van FIFO gaat werken. In dit geval betekent FIFO niet First In, First Out, maar Fly In, Fly Out. Daar de werkzaamheden hier vooral in zeer afgelegen gebieden liggen, worden er heel veel mensen in en uit gevlogen. Je werkt dan aan de hand van een rooster b.v. 14 dagen werken, 7 dagen vrij. Werkdagen zijn wel 11 uur. Verdiensten voor deze banen zijn in het algemeen zeer goed te noemen. Vrachtwagen chauffeurs verdienen b.v. rond de Eur 60.000 per jaar. (AUD 100.000). Je krijgt kost en inwoning, vliegen van/naar de site wordt betaald. (ja ze zoeken nog mensen).
Afgelopen zaterdag (zondagmorgen voor ons) naar Nederland – Rusland wezen kijken. Daar deze wedstrijd niet door de publieke zenders werd uitgezonden, en wij geen Foxtel (betaal tv) hebben, wij naar het casino, daar is een sportsbar waar de wedstrijd live zou worden uitgezonden. Wedstrijd begon (oz tijd) om 02.30, wekker gezet om 02.15, auto ingestapt, en om 02.29 waren wij bij het casino. Dachten even te gaan zitten met onze brulshirts aan, maar helaas, stonden ongeveer 400 Oranje geklede fans te zingen en dansen. Stonden achteraan, maar het scherm was 12 meter lang, 3 meter hoog. Konden het prima volgen. Weet niet hoe de wedstrijd bij jullie afliep, maar hier niet zo goed. Er waren 6 Russen tussen de 400 Oranje fans, die hadden het prima naar hun zin. Maar goed, om 05.00 lagen we weer op bed.
‘s Middags een culinaire middag bij Kea, harstikke leuk en lekker. We werken er met 3 nationaliteiten, Australiers, Indiers en Dutchies. Hebben allemaal een voor, hoofd, en nagerecht gemaakt. Heerlijk culinair gedaan, prima.
Vera zit intussen als vrijwilligster bij de SES = State Emergency Services, deze club biedt ondersteuning aan de brandweer en politie mbt search and rescue, helpen bij stormschade, overstromingen etc. Iedere dinsdag avond is het oefenavond. Leert daar veel over Australische gewoontes. Weer ouderwetse rustige avond voor mij
Nog even bij onze oude huisbaas langs geweest, even lammetjes kijken, fruit plukken (mandarijnen, citroenen, sinasappelen) en honing roven uit de honingraten. Bij ons in de tuin hebben we intussen ook vele mandarijnen en citroenen, heerlijk, veel verser kan je ze niet krijgen. Vooral de mandarijnen, het zijn er zoveel dat Vera ze naar de dierentuin gaat brengen, je krijg ze niet weggegeten of weggegeven, het zijn er gewoon te veel.
Wij maken ons intussen op voor de ontvangst van Onno, Liesbeth, Piet en Bea die hier over 3 weken zullen aankomen. Nu maar hopen op mooi winterweer.
Groeten vanuit Oz, aan allemaal!
Bert & Vera
23 Juni 2008 - 14:20
Woutor:
Dag fijne vrinden,
Dank voor bericht. Het was goed jullie weer even te zien. Vooral de laatste kop T gedurende de laatste 2 uur in jullie huis geeft toch wel weer een extra dimensie. Hier OK: doe eigenlijk alleen maar afwijkende dingen (en steeds meer): what's new. Ijzerwaren komen prima van pas, leuk knutselen. Over 5 minuten gaat de stoomfluit en dan moet ik ophouden met druk doen, want anders MOET ik overuren schrijven en dat drijft de prijzen buiten de ambtenarij weer op. Donderdag uitje naar Duitsland. Jullie betalen dat helaas niet meer, de achterblijvers gelukkig wel. Tnx folks!
Hou je taai & hbjmb,
Gruusen,
W
PS: P = over. -
24 Juni 2008 - 09:00
Daan:
leuk om weer een verhaal van jullie gebeurtenissen te lezen.
Zijn blij dat jullie het gezellig hebben gehad, met de o zo gezellig bbq.
spontane akties zijn altijd het leukst!
liefs daan
TL= het geworden -
24 Juni 2008 - 11:18
Gertrud:
Hallo lieve kijkbuiskinderen,
Ik heb weer heerlijk genoten van jullie verhaal. Zogauw het zwembad klaar is kom ik wel een duikje nemen! Heine vast wat eerder, want die moet elke vrijdag naar Perth zo als het nu lijkt! Niet weer zo dronken voeren he!! haha,
Als het te koud wordt in Perth kunnen jullie altijd nog deze kant op komen, Het is maar 1500 km rijden en zo te zien met jullie tocht als achtergrond in Nederland is dat een peuleschilletje! Jullie zijn altijd welcome in Huize Liemburg in de Pilbara.
Love Gertrud -
24 Juni 2008 - 14:27
Ester:
hé lieverds,
wat leuk elke keer om die verhalen te lezen :-) nadat onze 'put' dit weekend in een klein duingebied is veranderd gaan jullie planten & potten geweldig van pas komen om er een mooie tuin van te maken! ik stuur snel nog wat fotootjes door.
liefs en tot contacts,
Ester -
25 Juni 2008 - 12:01
Debbie:
He leuk weer wat te horen, we hebben ook erg genoten van jullie komst naar NL en zelfs hier hadden we (voor ons doen) mooi weer om te bbqen. De dag erna afscheid nemen van jullie huis dat moet een heerlijk maar definitief gevoel zijn geweest vanaf nu zijn jullie toeristen in NL, zolang je op SPL niet komt vragen waar de wc is, is dat geen probleem toch...
Groetjes Debbie
O ja TL= het ook geworden haha -
27 Juni 2008 - 09:16
Desiree:
He begt, Heb je een namenboekje meegenomen of hebben jullie echt al die namen ontmoet ?????
Hoe is het met de kilo's na alle bbq's? Nou op naar de volgende baan. Spannend voor jullie allebei. Veel succes.
Kus Dees -
30 Juni 2008 - 17:03
Aline:
He bertus en vera,
was leuk jullie weer te hebben gezien!!! gghmm Noorden was zeker te ver na 1500 km te hebben gereden. Volgende x zeker langskomen desnoods plan je dan rond de sneekweek (1e vrijdag van aug.) Aan jullie verhaal te lezen zijn jullie goed bezig gehouden door een ieder. Ook fijn om te lezen dat het huis verkocht is. He bert toch weer de reiswereld in... je oude vertrouwde stekkie het reisbureau en dan ook nog eens zeemannen!!! veel succes.
dikke zoen uit sneek
gr. aline