Van Amersfoort naar Perth - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu Van Amersfoort naar Perth - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu

Van Amersfoort naar Perth

Blijf op de hoogte en volg Bert

23 Oktober 2007 | Australië, Perth

Het leven van een vrouw alleen in Amersfoort was zwaar……..
Afscheidsetentjes, en heeeeeel veeeeel opruimen. Buren waren erg blij met de toch wel erg geode opruimwijn bij de lasagna.

Op maandag 1 oktober kwam ik terug van de verjaardag van Ank, thuis geen stroom…aardlek eruit. De volgende ochtend een kijker voor de 2e keer, die iets met een elektriciteitszaak had. Uiteindelijk was de boel om 21.00 s’ avonds weer opgelost. Het weer terugbrengen in “ originele staat is dan ook weer veel werk, waar was de wc rol ( in de afvalbak) en de theedoeken (nat in de vaatwasser), TV ( op zolder)

Eigenlijk had ik het plan om “ stiekem” op 1 oktober te verttrekken om op 2 oktober op Bert zijn verjaardag in Perth te zijn. Helaas kwam er en open huizen dag op 6 oktober tussendoor. Uiteindelijk zijn er tussen 11 en 2 uur 7 mensen komen kijken. Gelukkig had ik de hulp van Paul en Maureen zodat ik er niet alleen voor stond. Ook het waterbed was in notime leeggepompt en de 2 bananenbomen hebben nu een goed adoptieadres.

Op woensdag 6 oktober was het eindelijk zover, eindelijk naar Perth. De auto staat nu bij vrienden in Duisburg, hetgeen handig is als wij weer terug komen.
De tussenstop in in Dubai was een 2 uur durende strijd om niet in slaap te vallen ( lagen wel hele kuddes Indiers de slapen). De vlucht was verder goed had een hele verzameling bladen, waar ik niet aan toe ben gekomen. Werd door de steward steeds met drankjes overgeslagen omdat ik een aussieshirt had en hij een kiwi was.

Bert stond al op mij te wachten, duurde even omdat ik cocosbrood moest aangeven ( waar je mensen zoal niet blij mee kunt maken). Verdere details zal ik maar aan jullie fantasie overlaten. Wel wennen met z’n 2e op een kamer.
Het weekend wat proefgereden, wel wennen zo aan de verkeerde kant rijden. Slurpie rijdt prima!

De cursus cert 4 health & safety management is erg pittig. 2 dagen wetgeving gaat wel heel ver met waarschijnlijk 3 dagen huiswerk eraan vast. Heb nu na 1,5 week al voor meer dan 5 kg boeken. Werk zat in die business, zeker in de mijnen. Tips zijn natuurlijk welkom.

Het leven is hier erg prettig en erg relaxd.. Op zondag naar Kingspark waar iedereen lekker aan het picknicken is. JoHn Forrest Park waar de kangaroos bijna in het restaurant zittenn en de vogels de frites van je bord eten.

House hunting is een nationale sport. Op een vast tijdstip heb je 15 minuten om het huis te bezichtigen.( geen minuut later). Loop je met nog 10 stellen door een huis heen. Inschrijformulier ophalen bij de makelaar, 10 keer je handtekening zetten en een week borg betalen en na 48 uur hoor je of het huis voor jou gaat worden. De makelaar, was niet erg enthousiast om ons aan een nieuw huis te helpen, daar moet je dan wel weer even aan wennen.

Wel raar om vrijdag weer terug in de kou en het huis “ leeg” te gaan halen.
Ik heb al wel heel veel zin in het feest, ik hoop jullie ook. Wij hebben wat pc probelmen gehad, als je geen uitnodiging hebt gehad laat het even weten.

• 23 Oktober 2007 - 13:53

Zij Van Post:

Pittig & prettig. What else to wish for.
    Iemand die donderdagavond de verwarming alvast hoger zet. Hou jullie haaks in de ietwat ontheemde fase - en dan zeggen jullie en corps of en core (whatever) "no problem, mate"

Toedeloe, Ank

• 23 Oktober 2007 - 19:53

Jentina:

wat een verhaal,...als je warm wil worden zijn jullie welkom op de Fokker-boulevard. hoop zo wie zo dat jullie FF komen buurten. Ikzelf ben er niet de 9e. Big party in amsterdam. Ignas komt wel hoor!!!! doegie

• 31 Oktober 2007 - 18:18

Annerieke:

hoi vera!
    hier maar eens een(half beloofd) berichtje van een ex-collega!
    nou dat verhaal klinkt allemaal erg... heen-en-weer gereizig en druk en een beetje zielig....
    moest van de week nog aan je denken toen ik hier bij df uit JOUW mok thee zat te drinken (past die er niet meer bij in de container?).. hoop dat dat wanneer je even snel in nl bent (binnenkort toch?)je jullie huis kwijtkan, zal wel zorg minder zijn...
    wel grappig hoe je tegen allemaal van die dingen aanloopt zoals dat househunting, zie ik echt voor me dat het 15 minuten lang lijkt alsof er kudde wilde dieren door je huis gaat...in dit geval zijn jullie dan 2 van die wilde dieren.. hahahaha!!!
    wel fijn als je ergens zo'n parkje hebt waar je lekker tot rust kan komen in zo'n hectische periode, had ik in rome ook en genoot ik altijd erg van om daar te relaxen!!!
    heel veel succes maar iig met alles, huis hier in nl, huis daar, auto hier, auto daar, cursus die je volgt daar en die hopelijk resulteert in mooie en leuke baan.. en alles waar je nog meer tegen aanloopt!!!

groetjes
    annerieke