Winter 2010 in Perth - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu Winter 2010 in Perth - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu

Winter 2010 in Perth

Door: Bert

Blijf op de hoogte en volg Bert

15 Juni 2010 | Australië, Perth

Hallo Allemaal

Het is bijna zover wij komen al bijna weer naar Nederland. Het logeerbed ligt al helemaal vol met zooi dat allemaal weer in de koffer moet worden gepropt.
Het is nu winter en echt heel koud. ‘s Nachts 3 graden en in huis is het 15 C niet echt lekker overdag een zonnetje en 20C. De langverwachte regen is intussen ook gekomen.

De verkiezingen achter de rug, zagen zelfs Rutte op TV. Wij hebben ook gestemd, je moet er wel heel veel moeite voor doen. Eerst moet je je aanmelden in Den Haag ( dat kan via email). Dan worden de papieren dat je wilt gaan stemmen opgestuurd. vervolgens moet je alle formulieren invullen en copie van paspoort bijvoegen. Dit hebben wij weer bij het consulaat gestuurd. Enige tijd geleden hebben wij dan ook het officiele stembiljet ontvangen. Je moet het met een rood potlood invullen anders is het niet geldig , het stembiljet weer in een envelop doen en de verklaring dat je het echt zlef hebt ingevuld erbij en dat in de oranje envelop weer naar het consulaat sturen. Jawel wij blijven betrokken, natuurlijk vanwege onze AOW.

Nederland is al helemaal oranje. Hier leeft voetbal niet zo, ze proberen het wel maar Footy (een ruigere versie van rugby) is het toch helemaal . Dank jullie wel om voor Aussie te juichen tegen de Duitsers, mocht helaas niet baten. De eerste wedstrijd gekeken met een mannetje of 60 in het “Holland House” erg leuk allemaal. Hebben intussen ook kennis gemaakt met de Bavaria Babes.

Koniginnedag ook hier erg leuk gevierd. Eerst naar de Nederlandse club geweest maar daar zijn we snel weer vandaan gegaan, toch wel een enorme generatiekloof. Er was ook een bijeenkomst in een Ierse pub in Northbridge. Met 20 Nederlanders in oranje maak je best wel indruk. De Ierse band wist tulpen uit Amsterdam te spleen en het kleine café aan de haven ( hebben die Ieren vast gejat van onze Vader) Het was nu wel erg leuk om dat allemaal mee te bleren.

Vera heeft een nieuwe baan bij Fugro Spatial Solutions als Manager Business Services voor HR/Health &Safety en Kwaliteit. Het is een Nederlands aan de beurs genoteerd bedrijf dat op verschillende manieren land in kaart brengt ( grond, lucht , zee) .Na meer dan 2 jaar en inmiddels de oudst gediende op het hoofdkantoor, bij Freemasons opgezegd Het komt zo mooi uit dat na de vakantie meteen een frise start gemaakt kan worden.

Bert heeft meegelopen met de HBF run van 14 km. Na weken van voorbereiding was het dan zover. De snelwwegen waren afgesloten en zelfs door de tunnel werd gelopen een uniek evenement dat in 1uur 40 minuten werd afgesloten. Beetje zere hoefjes de volgende dag.

SES is ook nog steeds leuk en ik ben lnmiddels ook air observer geworden. Een super gave cursus waar dus ook een praktisch onderdeel het vliegen in zit. Fantasche rondvlucht van 1 uur gehad Vreselijk vermoeiend, dat wel, uit een raampje kijken om iets te vinden, mensen, voorwerpen etc. Een van de punten waar je op kon zakken was dat als je luchtziek werd. Door zoveel over te praten ga je je wel ziek voelen, voor de lunch was ook niet echt veel animo. Ook nog een landsearch cursus gedaan, dit is om mensen of voorwerpen te zoeken ( forensisch). Als je helemaal zijknat ben geregend op een zaterdag avond in het donker denk je waar ben ik nu helemaal mee bezig.

Tot heel binnenkort allemaal,

Groeten

Bert & Vera

• 10 September 2010 - 16:20

Frits Kögeler:

He Bert,

Stuur me even je email adres.