Witte asperges met veel vlieguren - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu Witte asperges met veel vlieguren - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu

Witte asperges met veel vlieguren

Door: Bert

Blijf op de hoogte en volg Bert

26 April 2010 | Australië, Perth

Jawel weer een ding van ons lijstjes afgestreept wat we hier missen: witte asperges. Bert heeft het op zijn werk het erover gehad en tot zijn grote verbazing kwam een collega met een bosje aanzetten. Vandaag nog een paar bosje Peruaanse witte asperges gehaald bij onze locale Appie Hein. Heerlijk met eitje ham en boter. We kijken echt uit om dit festijn in Nederland te herhalen. Lekker flesje wijn erbij wat een feest.

Afgelopen zondag naar een event geweest om te mountain biken in Mundairing. Gratis fieten en begeleiding op het mundi biddi trail (bijna 1000 km trail) . Ontzettend mooie en goed te doen voor beginners. Helaas viel er iemand van de groep en moest met een gebroken pols met de ambulance worden afgevoerd. Het tripje van een uur duurde daardoor bijn 2,5 uur. Het werd er niet koeler op, uiteindelijk 32 graden, tja het is herfst wat wil je.
De volgende dag had Bert wel het gevoel dat hij door een kudde olifanten was genomen door, toch meer oefenen?

De redbull airrace was afgelopen weekend ook weer in Perth. Wat een spektakel en dat alles bij ons op loop afstand. Zaterdag met de fiets een rondje gereden om de rivier om het van alle kanten goed te bekijken. Het mooie is dat zelfs de landingsbaan midden in de stad is langs de rivier, zodat je vliegtuigen echt over je landen en starten. Helaas is de Perth boy 2e geworden maar dat mocht de pret hier niet drukken. Tijdens de oefenvluchten was er nog een toestel gecrasht, kijk even op you tube. Gelukkig geen letsel.

Het is hier al herfst maar het is nog steeds veeeel te warm, vinden wij niet erg. Alles bloeit en groeit nog fantastisch. De mandarijn begint nu al flink door te hangen en hier en daar begint het al een oranje plekje te vertonen.

Met de State Emergency Service blijft het druk. Vorige week nog even noodweer gehad zodat er veel water overlast was en Vera weer het dak op moest. Het mooiste was dat Vera op 2e paasdag weer een uitruk, bleek uiteindelijk bij de achterburen te zijn. Vanaf het dak naar Bert geroepen die het even echt dat het uit de hemel kwam. Daarna met de club koffie komen drinken en het paas brood met zelfgemaakt spijs was toen ook op.

Met de Paas naar het Yanchup National Park geweest, vogels, koala’s en kangaroes wezen kijken. Heerlijk zitten picknicken, wederom mooi weer (ik weet het wordt saai). Vanwege het mooie weer leven de mensen veel meer buiten, er staan overal gratis barbecues. Je kan overal je eigen drank meenemen (Let even op ons laatste picknick gadget, de wijnglas houder), en het wordt nog opgeruimd ook. Je ziet sowieso weinig troep op straat.

Geen vulkanen in Australie, maar ook hier mensen gestrand. Wil iedereen die ermee te maken heeft succes wensen met al het geregel en gedoe. Ik zal mijn passagiers omboeken, zodat jullie ze niet aan de balie krijgen. De eerste gestrande Ozzies komen intussen thuis, ja het is hier groot nieuws.

Het begint bijna, WK 2010. Natuurlijk juichen wij voor Nederland, en zolang we niet tegen Oz hoeven te spelen, juichen we ook voor Oz. Oz zit bij Duitsland, Ghana en Servie in de poule. Laten we met z’n allen juichen voor Oz, tegen Duitsland. Nederland en Oz spelen op dezelfde dagen tijdens de voorrondes. Tijdens ons bezoek in Nederland zullen we redelijk wat voor de TV zitten (zolang NL en/of Oz spelen).

Lekker lang weekend gehad vanwege Anzac (Australian New Zealand Army Corps) day, de Australische versie van 4-5 mei. S morgens vroeg was er in Kings Park een herdenking, iets te vroeg voor ons. Om 9 uur was er de parade erg indrukwekkend, wat een trots en wat een publieke belangstelling

Wat we hier nog wel missen is het voorjaar met de bollen. Ze zijn er wel, je koopt dan ook tulpen per 3 stuks en je moet ze 6 weken in de koelkast bewaren. We zijn erg benieuwd naar jullie voorjaars foto's

groeten en tot spoedig ziens

Bert & Vera

• 05 Mei 2010 - 06:51

Paul En Annet:

Ik zal jullie even lekker maken....ga dadelijk heerlijk verse asperges bij de boer halen. Dus dat wordt smullen vanavond.
    Hier is het nog steeds matig wat weer betreft, koud (vannacht zelfs weer nachtvorst in ulft), laatste dagen veel regen, wind...oftewel echt nederlands weer.
    Ik heb nu een weekje vrij ook altijd lekker.
    Hebben voor de zomervakantie geboekt; 2 weken Rhodos, samen met André en de kids.
    Liefs van ons