Een gezond en gelukkig 2010 voor allemaal.
Door: Bert
Blijf op de hoogte en volg Bert
03 Januari 2010 | Australië, Perth
We zijn in November wel een lang weekend weggeweest, lekker naar Margaret River, huisje gehuurd bij het strand. Overdag wijngaarden bezoeken, lekker lunchen op de wijngaard, ‘s avonds de wijnen die je overdag gekocht hebt opentrekken en opdrinken. Zit je ‘s avonds lekker buiten, komen de kukaboora’s er gezellig bijzitten, zeg maar grote ijsvogels met hele scherpe snavels. Zodra je met je ogen knippert, proberen ze de kazen van de tafel te roven, toen toch maar weggejaagd. (waren hele lekkere kazen).
Het is wanneer ik dit aan het schrijven ben Zondag 3 januari 13.30 ‘s middags. De temperatuur buiten is 39 graden, je moet gewoon binnen zitten of in een aircondtioned ruimte, het is anders niet vol te houden. Wanneer het avond begint te worden, dan kan je wel lekker naar het strand, even afkoelen.
Kerst was leuk hebben lekker gebbqd, tja wat anders. Lekker aan de wijn en vis, prima kok gevonden die het hoofdgerecht kon maken. Kan ik nog het nodige van leren. Voor Ozzies draait de kerst vooral om kado’s, de gemiddelde Ozzie geeft AUD1200,- p.p. uit aan kerst kado’s (EURI 600,-). Tja wij zijn Nederlanders, halen dat gemiddelde redelijk naar beneden.
Op 2e kerstdag (Boxing Day) zijn de winkels open, met grote uitverkopen. Vera had er van gehoord, dacht ik ga even kijken…hahaha…die was zo weer terug, geen doorkomen aan. Moet je ook nog even weten dat de dagen voor kerst er ook geen doorkomen aan is.
Bij mij op het werk deden we “ Secret Santa” houd in je koopt een kado voor 10 Euri voor iemand die je uit de grote hoed hebt getrokken. De zaak regelt een lunch, en ‘s avonds ga je uit eten met elkaar. Allemaal leuk.
Bij Vera op het werk zijn we naar de races geweest, paardenraces allemaal mooi…iedereen prachtig aangekleed, lekker eten, heel veel drinken (ik niet, moest rijden). Aan het einde lopen alle dames op blote voeten, zijn te dronken om op naaldhakken rond te lopen, staan te kotsen in de bloembakken. Kortom altijd geslaagd de paardenraces.
Oud en nieuw was rustig hier, hebben oliebollen gebakken (nee niet uit een pakje, dat kennen ze niet…) ‘s avonds oliebollen, champagne, bier maar geen vuurwerk.
Nieuwjaarsdag hebben wij om 10.00 lokale tijd (3 uur ‘s morgens in NL) onze nieuwjaarsduik gedaan. Het was weer afzien, buitentemperatuur kwam niet boven de 25 graden, stond een harde wind, chill factor….24 graden…Gelukkig werd het even later wat warmer…En als echte die-hard gisteren weer een nieuwjaarsduik gedaan, om af te koelen na een strandloop. Denk dat ik vanavond weer een nieuwjaarsduik ga maken.
De boekingen voor 2010 stromen intussen ook binnen, zitten al redelijk vol voor een groot gedeelte van het jaar (nee we gaan geen groter huis kopen/huren). Ook is de vakantie in onze winter (jullie zomer) gepland, komen tijdens de WK lekker naar NL, ik ga in ieder geval juichen voor Nederland EN Australie. Voor de voetbal liefhebbers, wij zitten in de poule bij Duitsland, Servie en Ghana, en spelen op dezelfde dagen als Nederland.
Volgende week Vera haar verjaardag, wordt alleen wat later gevierd, op Australia Day, een soort koninginnedag. Wordt ‘s avonds een enorm vuurwerk georganiseerd op 5 minuten lopen hiervandaan. Kan ik tegen de gasten zeggen, heb ik geregeld voor haar verjaardag.
Nou dat was het wel weer even, ik hoop jullie regelmatig te blijven spreken, skypen, mailen, sms’en en anders te zien in Juni 2010.
Groeten vanuit een smoorheet Perth
Bert & Vera
04 Januari 2010 - 11:02
Desiree:
Happy New Year uit een wit en zeer koud Nederland. Nee geen nieuwjaarsduik gedaan ben lekker bij de kachel gebleven. Kus Dees Tim en Kim -
04 Januari 2010 - 12:38
Harrisdale:
He Bert,
volgens mij heb je het verkeerde weerbericht op je site staan.... Bij ons in Far South Perth is het zo'n 38 graden....
Seeya. -
04 Januari 2010 - 16:57
Toon:
Vera & Bert, wensen jullie een mooi 2010.
Dank voor je mooie update.De foto's zijn jaloersmakend ! Wij moeten hopen dat we over 5 maanden de 20*C halen. Eigen schuld. Groetjes,
Ine & Toon -
05 Januari 2010 - 20:57
Gwennie:
Hallo Vera en Bert,
KOm net terug uit een warm Ghana en wil jullie ook een fantastisch 2010 wensen met veel geluk en gezondheid. Dus aus speelt in de poule met Ghana dat wordt uitkijken met de Black Stars haha. Stuur je snel een prive mailtje want heb die kennis van jullie die in Afrika zit gesproken. Dikke kus -
08 Januari 2010 - 07:58
Nelleke:
Vera van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag vandaag! Ook al vier je het later deze maand.
groetjes Nelleke -
08 Januari 2010 - 12:42
Daan:
Jajaja ik hoor het allemaal weer wat een nare belevenissen.....bah niks aan zo te horen wat een vervelend land dat Australie haha .....
Toch leuk dat je af en toe het nederlandse weer te voorschjin haalt de beroemde UNOX muts!!! Traditie voort zetten noemen ze dat.....
Vera het is vandaag je verjaardag..van harte gefeliciteert en nog vele mooie jaren...zal wel lukken en we gaan jullie zeker zien in Juni met een nieuwe bestelling voor de kids!Ik hoef jullie niets uit te leggen! haha dikke kus Daan Remco Julia en Floris