City to Surf fun run - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu City to Surf fun run - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu

City to Surf fun run

Door: Bert

Blijf op de hoogte en volg Bert

01 September 2009 | Australië, Perth

Op 30 Augustus 2009 was het zover de City to Surf fun run, afstanden van 4 km wandelen tot en met de volledige marathon. Uiteindelijk na toch heel wat oefenen besloten we om voor de 12 km run te gaan. Om 8 uur was het al gezellig druk met ongeveer 40.000 andere mensen, licht bewolkt en 18 graden. Iedereen werd keurig in vakken verdeeld zodat de snelste het eerste weg waren. Echt je eigen race lopen is er niet bij, ook omdat er 6 heuvels tussen zitten die aardig vertragen, eentje hebben ze zelfs heartbreak hill genoemd. Na 1.22:57 was Bert binnen en na 1.33:21 was Vera er ook. Volgend jaar onder het uur, of toch maar de halve marathon? Het voordeel is dat we momenteel redelijk getraind zijn, en zolang we maar blijven lopen gaat het wel goedkomen. We kunnen intussen beide weer gewoon lopen, stijfheid is gedeeltelijk uit de benen.

Drie weken geleden zijn wij ook nog op vakantie naar Maleisie geweest.
Het weekje was heerlijk, lekker warm 30+, vochtig en af en toe een verfrissen buitje ( omgekiepte badkuip). Wij zijn met airasia gevlogen, een low cost luchtvaart maatschappij van Perth naar Kuala Lumpur 5 uur voor 100 Euri retour. De beenruimte is prima, ze hebben er alleen in de breedte een stoel tussen gezet, dus smalle zetels. De luchthaven ligt bijna een uur rijden van de stad en met z’n 3en opgevouwen op de achterbank was een grotere uitdaging. Er werd geprotesteerd waardoor de hoofdwegen volledig geblokkeerd waren en er geen doorkomen aan was, dus na 2 uur in de taxi volledig verkrampt zijn wij er door de taxi chauffeur afgezet bij een metro station.

De eerst 2 nachten hadden we geboekt in het Hilton hotel via Expedia. Prachtige deals voor hotels op deze site. Super kamers met een schuifwand badkamer, zodat je vanuit je bad de hele stad kon zien. Fantastisch zwembad op het dak met super gym en een zeer uitgebreid ontbijt. Het centraal station ligt voor de deur en de metro en bussen vertrekken zeer regelmatig en kosten bijna niets. Gewandeld door China town, little India, de zakenwijk en de Petronas Towers (helaas waren de kaartjes al op , je moet echt vroeg in de rij gaan staan nog voor de openingstijd). ‘s Avonds op de night markets lekker sate gegeten en andere lekkere hapjes. Shoppen enorm, alle merken zijn er in de luxe shopping malls maar ook koopjes. Bert heeft er 2 brillen gescoord voor 30 Euries. (1 is er nu al kapot). Islamitisch land, maar overal drank te verkrijgen. Erg vriendelijke mensen trouwens die Maleiers, altijd zeer behulpzaam.

Op maandag naar Langkawi doorgevlogen, 1 uurtje vliegen en dan heerlijk op een rustig tropisch eiland. Wij zaten in het Sheraton, die ligt wat buiten de stad en heeft eigen baaitjes met stranden. Mooi zwembad waar de apen, eekhoorns, toekans en zelfs een groen/oranje boomslang vanuit de luie ligstoel ( wij hoefden s morgens geen handdoek neer te leggen! )konden worden gespot. Helaas was het weer een beetje onstuiming waardoor de mooie azuurblauwe zee even ook op vakantie was. Voor 2 dagen een auto gehuurd en het eiland rondgereden. Een leuke excursie was naar een fruit kwekerij, alles proeven natuurlijk heerlijk: ananas, logan fruit, jackfruit, pomelo, dragon fruit etc. Het eiland had een zeer hoog burka gehalte van arabieren die op vakantie waren, wel partime moslims want sommigen dronken dan wel bier.

Op de terugweg nog een dagje en nachtje in KL rondgezworven, daarna met de nachtvlucht naar huis. Opstijgen niet meer meegekregen, werden 20 minuten voor de landing wakker.

Voor de vakantie nog een leuke oefening gehad met de SES . Een school die gesloopt gaat worden . Ongelofelijk het leek net alsof ze zo waren weggelopen, de frieten lagen nog op de grond, kasten, stoelen pc alles stond er nog. Politie had er ook al eens geoefend, die hadden zich ook al uitgeleefd. UIteindelijk met 17 units (* 8 personen) 91 slachtoffer van een “ aarbeving” moeten zoeken en “ redden”. De grootste lol was voor mij vooraf, de moulage. Met 6 personen al de slachtoffers de meest verschrikkelijk wonden aanbrengen ( theater make up). Er waren heel veel kinderen die wilde steeds meer bloed en ergere wonden. Ze kregen ook een bekertje oplossoep in water dat ze moesten uitspugen alsof ze aan het kotsen waren, echt ranzig.

De winter is gelukkig bijna voorbij, dagen worden weer langer. Het is overdag wel 18 graden, wij zijn watjes geworden, vinden het koud. Het huis wordt dan ook niet warmer dan 15 graden. We need the rain, dat hebben we wel gezien, weer een record gebroken 15 dagen achter elkaar regen, lijkt Nederland wel. Jullie hebben volgens ons een hele fraaie zomer gehad, nou iedereen krijgt wat hij of zij toekomt.

Perth heeft de bijnaam Dullsville, er gebeurt weinig in de winter, de aussies denken dat je niet naar buiten kan. Uitwaaien op het strand daar moet je echt gestoord voor zijn Bert gaat nog steed elke dag op de fiets naar zijn werk, af en toe complete met regenpak en verklaren hem voor…Waarschijnlijk gaat voor de kerst ook Vera met haar kantoor verhuizen en zal ze ook moeten fietsen

Hier bijna voorjaar, heb al mijn eerste lente klokjes (ook hier zijn er bollen te krijgen, kon het niet laten en ze doen het ook nog!). Kings Park staat ook al fantatisch in bloei met wildflowers. Groente tuin gaat goed de pluksla blijft gaan en de broccoli is ook al bijna goed. Planten bakken aanschaffen voor in de tuin, geloof dat het een peperplantage moet worden, Bert zijn verzoek.

Zijn intussen ook (heel) voorzichtig aan het kijken om een huis te gaan kopen, maar hebben nog niets kunnen vinden waar we van dachten…Ja dit is het. Probleem is dat we heel dicht bij de stad wonen, en op loopafstand van leuke kroegen en eet tentjes zitten. Willen wel hier in de buurt blijven wonen, maar goed we blijven kijken. De makelaars zeggen dat de markt weer erg aantrekt, maar er staan best veel huizen te koop, en je kan er ook redelijk wat geld afpingelen wat we zo horen.
De crisis heeft ook hier in WA toegeslagen, maar het trekt wel weer aan. Er zijn een aantal enorm grote projecten in aantocht, hebben vooral met gas en olie te maken.

Op het werk wordt het bij Bert ook weer drukker, grote voordeel is dat Aussies niet kunnen plannen, dus ieder ticket dat afgegeven wordt, moet ook nog een keer omgeschreven worden. Maatschappijen blijven ook hier stunten, mensen blijven dus reizen.
Met betrekking tot reizen, hebben zelf nog wel wat plannen om hier in de omgeving wat rond te gaan hobbelen, zeker nu de wildflowers deze kant opkomen. Voor de rest nog geen concrete grote reizen gepland staan, wel een aantal reizen die we willen gaan maken. Ach plannen is net zo leuk als de reis zelf.

Groeten Bert & Vera

• 01 September 2009 - 20:29

Guus En Yvette:

Ik zie wel weer dat jullie het slecht hebben!
    Hier alles OK, gisteren teruggekomen van vakantie, 2,3 week nar Italie, mooi weer en veel gezien, morgen weer naar appie, het gewone leven begint weer ;0(.

Groetjes

Guus
    PS, ik zal binnen kort toch echt een keer proberen te skypen. nog steeds een beetje "faal" angst

• 10 September 2009 - 08:00

Aline & Henk En Kids:

Leuk,,, Langkawi daar zijn wij ook geweest en heeft Henk mij ten huwelijk gevraagd. Wij hadden daar ook slecht weer want een blauwe zee heb ik nooit gezien.

Dikke kus uit Sneek.

ps. Anna woonde deze zomer ongeveer in jullie handdoek wat een top cadeau.

• 13 September 2009 - 12:50

Paul En Annet:

Dat klinkt weer allemaal goed.
    Hier begint het een beetje herfst te worden; grijs en beetje motregen, ofwel saai weer.
    Met ons, de kinderen en de honden alles goed. Gaan in de herstvakantie nog een weekje met Paul's familie naar Side, Turkije.
    groetjes vanuit Ulft

• 01 Oktober 2009 - 22:00

Jentina:

Gefeliciteerd !!!

Proost, nemen een borrel op je

groetjes uit hilversum