Verhuisd! - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu Verhuisd! - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu

Verhuisd!

Blijf op de hoogte en volg Bert

12 December 2007 | Australië, Perth

Hallo allemaal,

Jullie hebben al een tijdje niets gehoord van ons, we zijn jullie zeker niet vergeten, maar we zijn best druk geweest met de huizenjacht. Later daarover meer.

Allereerst hopen wij hopen dat alles goed gaat met jullie allemaal. geen natte voeten hebben gehad afgelopen weken in verband met de overvloedige regenval. Hier begint de zomer momenteel, hebben al een aantal malen de 36 graden aangetikt, best warm volgens ons. Aussies kijken je raar aan, die vinden het best lekker, warm wordt het pas bij 42 graden, zeker wanneer het enkele weken duurt. Schijnt vooral in Februari voor te komen, tja afwachten dan maar.

Afwachten is het ook op onze container met huisraad, het lijkt wel een koffer, die raken ook regelmatig kwijt. Container is het laatst gesignaleerd in Singapore, daarna verdacht stil. Volgens onze agent zal hij wel snel gevonden worden. (zou hij ook bij een afhandelingsagent hebben gewerkt, waar heb ik dit meer gehoord?) Maar goed, we zitten intussen op geleende stoelen, kijken naar een geleende TV, eten met geleend bestek, drinken uit geleende glazen enzovoort. Wanneer je het word KEA roept, dondert het halve huis in elkaar.

Huis? YES…we hebben een nieuw huis gevonden, een zogeheten Townhouse, dichtbij de stad. Ons nieuwe adres is :

4/74 Labouchere Road
South Perth
6151 Western Australia
Australia

telefoon vanuit NL 0061 893671347 (let wel even op het is 8 uur later bij ons)

Ons huis heeft 3 slaapkamers, woonkamer, hele grote garage, keuken, badkamer, 2 WC’s en een balkon. Enkele foto’s worden ook op het net gezet. We zitten naast de dierentuin, horen de leeuwen brullen, lijkt Afrika wel. (ligt wel aan de andere kant van de Indische Oceaan).

Indien alles goed gaat hebben we van de week ook telefoon en misschen wel weer internet thuis, meer informatie volgt.

De dagen vliegen voorbij, bij Kea is het momenteel druk, het is hoogseizoen hier in Perth. (nee niet zoals op SPL, maar wel lekker doorwerken). Het lekkere is dat je na het werk, gelijk doorgaat richting Scarborough Beach, even lekker zwemmen, biertje aan het strand, nog wat eten, daarna richting huis.

Kerst staat voor de deur, ook hier in WA, beetje vreemd is het wel, Sintaclaus met kangaroes voor de slee, maar goed het zal wel te warm zijn voor Rudolph. Het hele land is zo een beetje in rep en roer, je moet voor iedereen kado’s kopen. Vera en ik hebben besloten dat we een BBQ (jackeroo) kopen voor onszelf zodat we in ieder geval kunnen BBQ’en met kerst.
Ook met de zaak is kerst een topic, geen kerstpakket maar we gaan met een chopper vliegen boven Perth, tja dat is even wat anders. Daarna eten en drinken….fantastisch dus, dit allemaal a.s. zaterdag.

Afgelopen week waren er een aantal evenementen hier in Perth. Om het kerstfeest in te luiden was er afgelopen zaterdag een heuse kerstoptocht, duurde ongeveer een uur. Heel leuk om dit allemaal van de kant mee te maken, na afloop was alles keurig opgeruimd, geen rommel op de straat. Tja daar moet je dan toch even aan wennen.

‘s Middags eerst op het strand geweest bij een (Zuid Afrikaanse) kennis van Vera die ze heeft ontmoet op haar cursus. Zij zouden ‘s avonds ook naar de Pegant gaan, dus dat was makkelijk. Tussendoor naar onze Ierse vrienden John en Caroline, wezen zwemmen in zee, daarna BBQ en bier drinken. Al met al een geslaagde dag.

Zondag was ere en klassiek concert (Bert…een klassiek concert???) in het park. Met het pontje over gevaren naar het centrum, daarna op het gras gelegen. Moet wel eerlijk toegeven dat ik in slaap ben gevallen, wakker geschoten door saluutschoten van het Australische leger. Daarna lekker naar huis gelopen. Wat betreft de buiten evenementen zijn wij nog niet goed ineburgerd. Iedereen komt met zijn klapstoeltje of picknick kleed en goed gevulde koelbox. Zelfs speciale wijnglashouders gezien die je in het gras kunt prikken

Vera is intussen klaar met school, moet alleen nog 5 van de 10 opdrachten afmaken, gaat ook veel tijd inzitten. Ze is intussen wel druk aan het solliciteren, wel op banen in Perth, niet direct de mijnen in. Het idée is eerst wat ervaring op doen, en eerlijk gezegd is het wel lekker waar we wonen met heel veel leuke activiteiten in de buurt.

Nou dat was het dan even,

Groetjes

Vera & Bert

• 12 December 2007 - 06:43

Woutor:

Goedemorgen fijne vrinden,

Mooi werk van huis. Wanneer komt de cursuskennis van Veer het zwembad graven?
    Hier vriest het momenteel 1,5 graad, vreselijk afzien.
    Ik ga weer even druk doen, want het land kan niet genoeg gediend worden.
    We melen!

Gr,
    W

• 12 December 2007 - 10:57

Daan:

nou alle ballen verzamelen dan maar. Wat een relaxte boel allemaal zeg, goed man!
    je vooral niet druk hoeven te maken,nou ja beetje dan voor dat ingraven van het zwembad.Maar eh, kerst komen we graag een keertje vieren, geen gedoe met schoonouders en zo............ja helemaal leuk.
    Ga weer door...........ciao

• 12 December 2007 - 14:36

Ron, Yvonne En Kim:

Hoi ex-buurtjes,
    Goed te lezen dat het jullie bevalt! wij zijn best wel een beetje jaloers op dat lekkere klimaat en vooral dat rustige tempo. Hier grijs en grauw, maar wel gezellige kerstsfeer. Hier geen gekke dingen, alles z'n gangetje. Huis ziet er prima uit! Lekker weer een eigen stekkie. Geniet lekker en fijne feestdagen. XX De Gansjes

• 13 December 2007 - 13:34

Jorg:

Alles Goed in OZ? Zo te lezen gaat het wel aardig daar, zomertje, huisje, caravannetje.

Over huisje gesproken; ik wil binnen 1,5 jaar een huurhuis/koophuis voor mezelf & mijn vriendin gaan regelen. Nu zijn wij laatst in Amersfoort geweest en de sfeer was daar echt super!

Weet jij toevallig geen personen/kennissen/vrienden waarvan de woning vrij komt/staat/gaat komen?

Alvast bedankt & Good luck mate!

Jorg Ober

E jorg.ober@munckhof.nl

E amsterdam@munckhof.nl (general)

• 13 December 2007 - 21:37

Paul & Annet:

Ziet er goed uit jullie nieuwe huis! Hoop dat jullie container snel opduikt en jullie het huis met jullie eigen spullen kunnen gaan inrichten.
    Wensen jullie vanuit een koude Achterhoek (nu al -4) een fijne en warme Kerst toe.
    Groetjes Paul, Annet & kids

• 15 December 2007 - 14:54

Jentina:

Hoi, over buren....leuk optrekje. Met die leeuwen ernaast is het net de kolenbuurt!!!Jullie voelen je er zeker direct thuis.... Vera met je eend gaat het super, hij voelt zich hier helemaal thuis. Eet wel voor tien, gaan hem op dieet zetten....doegie. O,ja je schaatsen alvast in het vet gezet. Er komt wel ijs denk ik.

• 20 December 2007 - 22:28

Peter + Karen + ERIK:

Hi Vera, Hi Bert, wir hoffen eurer Haus ist so weit fertig, das ihr in Ruhe Weihnachten feiern könnt. Also prettige Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

(PS. wir haben eure email-adresse nicht mehr. Bitte erneut schicken!!!)

• 21 December 2007 - 08:11

Erna,Bas,Mathijs&? :

Om er nog even een schepje bovenop te doen: vanmorgen -5 en lichte sneeuw in ons Nieuwland (A'Frt)! Lekker krabben! Goed nieuws allemaal en fijn dat jullie inmiddels een huis hebben gevonden. IELTS 15e gedaan en nu voor ons "even" wachten.We houden jullie verrichtingen in de gaten.... PS: als Jorg nog even geduld heeft kan hij ons huis misschien wel kopen !!!!!

• 21 December 2007 - 10:38

Toon & Ine:

Gisteren een Kerstkaart uit Perth; het moet niet gekker worden, maar bedankt jullie hebben de zaken onder controle !
    Met veel plezier bovenstaand bericht gelezen. Klassiek Bert, ieder mens heeft het vermogen in zich dat te (leren) waarderen, maar je moet er wel eerst mee in aanraking komen. De foto van de achtertuin zegt meer dan 100 woorden.
    Wensen jullie mooie dagen; geniet ervan !

• 22 December 2007 - 09:39

Yvonne, Ron En Kim:

Hoi luitjes, Bedankt voor de kerstkaart en volgend jaar krijgen jullie er eentje terug!!! Wij hopen dat de container is aangekomen en de kerstballen opgehangen kunnen worden. Die hebben jullie toch wel meegenomen!!!!! We zullen jullie missen op de veranda met het gaskacheltje en de champie, maar wel op jullie toasten. Geniet lekker van de feestdagen en we mailen weer.

XX de drie Gansjes

• 23 December 2007 - 10:11

Dees En Tim:

He Ozzies, ziet er goed uit dat huis. Plek voor het zwembad doet wel een beetje klein aan, dat kan groter. Fijne feestdagen in ozzieland. Groetjes Dees en Tim

• 24 December 2007 - 17:47

Jan Willem:

leuk al dat zwemmen na het werk. Zijn er ook haaien? Of is dit van het soort: anti-alcohol...
    Prettige Kerstdagen (de eerste is geloof ik net begonnen). jw

• 24 December 2007 - 20:25

Debbie:

Hallo daar Bert en Vera,

zoals jullie al wel gelezen hebben is het hier dus koud!!! Ik geloof dus dat we voor volgend jaar maar een kamertje moeten reserveren bij jullie daar. Leuk huis hoor we zijn ook erg gecharmeerd van het zwembad, ach je hebt het strand in de buurt en bijna een bbq dus wat wil je nog meer.. tja wat mooie ballen in je boom maar aan jullie verhaal te horen kan het ook zonder niet meer stuk haha.
    Fijne kerstdagen en een heeeel gelukkig 2008 Dikke kus Debbie Niels en Sophie!

• 29 December 2007 - 16:58

Désirée Wijma:

Hoi Vera en Bert,lang niets meer van jullie gehoord.
    Ik mis wel de gezellige lessen en samenspelen met Vera.
    Jammer dat je weg bent.
    Een goede jaarwisseling en een spetterend 2008

Désirée

• 31 December 2007 - 15:00

Carlo:

Heb late dienst op SPL en reeds ettelijke malen naar jullie thuis gebeld, omdat ik er anders toch niet doorheen kom .....Helaas geen ctc ...
    Jullie zijn wellicht elders O&N aan 't vieren. Had jullie graag persoonlijk nog ff gesproken en alvast 'n heel gelukkig, gezond en super 2008 te wensen !!!!!
    Bij deze dus "All the best for 2008" !
    P.S. Mijn laatste mails ontvangen ?
    Groet en liefs van Carlo
    ..... Het is NU 2400 uur bij jullie ....!
    Happy New Year !