Bert in Perth - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu Bert in Perth - Reisverslag uit Perth, Australië van Bert Vera - WaarBenJij.nu

Bert in Perth

Blijf op de hoogte en volg Bert

29 September 2007 | Australië, Perth

Hallo allemaal,

Zal nog maar eens een update geven vanuit Perth. Alles gaat intussen zijn gangetje hier, begin mijn weg redelijk te vinden. Met twee atlassen in de auto verdwaal ik ook niet zo vaak meer, heb ook nog de telefoon, kan dus altijd nog om hulp bellen.
Afgelopen week lekker gewerkt, was vrij druk, de Aussies hebben een lang weekend, maandag Queens Birthday (wordt alleen in West Australie gevierd, heb dus geen idee welke Queen er jarig is/was) De rest van Australie viert Labour Day. Nou Labour Day of Queens Birtrhday, ik moet gewoon werken maandag. Er is momenteel geen camper meer te krijgen voor komende tijd, alles vol. Volgende week, 6 oktober hebben we open dag bij Kea, dus kom gerust langs zou ik zeggen. Kunnen klanten die eventueel een camper willen kopen of huren eens langskomen en de verschillende modellen zien.
Dezelfde dag is er nog een open dag, en wel 15.000 km meer naar het westen, in Amersfoort.De Gaardendreef 40 is te bezichtigen voor een ieder die deze woning eventueel wil kopen.
Vera krijgt gelukkijg hulp om eventueel belangstellende rond te leiden. (Thanks Paul en Maureen!)
Met mijn vader ging het weer wat beter, maar sinds gisteren heeft hij koorts gekregen, dit duidt op een infectie. Hij wordt nog steeds in slaap gehouden, Sandra en Vera houden mij nog steeds up to date. Niet leuk voor allen, maar het is momenteel even niet anders. Indien nodig kom ik direct terug naar Nederland. (Ik heb een papieren ticket, stickers, en er zijn twee vluchten per dag).
Vandaag (zaterdag) een leuke excursie gemaakt, ben naar de Perth Royal Show geweest. Een tentoonstelling/pretpark/showgrounds met allerlei beesten, kermis, shows etc. Het is hier intussen lente, dus je ziet overal jonge beesten, jonge emu's (soort struisvogel), kuikentjes, eendjes enz.
Wat lopen er hier trouwens veel dikke mensen rond, Sonja kan hier nog aardig wat boeken verkopen.
Zo raar is het eigenlijk niet, er wordt veelal alleen maar vette rotzooi gekocht, gemiddelde pauze bij Kea: gefrituurde kippenpootjes, Meat pies, Appelgebak, hamburgers. Daar ik nog roomser dan de paus ben ,eet ik alleen een appel en een boterham.
Morgen op huizenjacht, zoals het nu gepland staat komt de container op 01 November in Amersfoort, en is op 02 November weg met al onze spullen (die niet bij het grofvuil zijn geeindigd)
Dit betekent dat de container in principe begin december in Perth aankomt, de douane heeft dan nog eens 2 weken nodig, dus voor de kerst hopen we een eigen woning in Perth te hebben. Morgen dus woningen en wijken afgaan, en eens kijken wat te huur is. Ja ik zal kijken of er een zwembad bij zit!
De lente lijkt door te zetten hier, lekker weer, altijd wel tussen de 20 en 24 graden, wel af en toe een bui.
Tot zover even, ik wens jullie allemaal een goed weekend, en hoop jullie allemaal te zien eind Oktober, begin November.

Bert

• 29 September 2007 - 18:10

Jan Willem:

Hallo Bert, maak je geen zorgen over welke queen er al dan niet zou verjaren. Mijn australische ervaring is dat minimaal 30% van de niet vrouwelijke bevolking als queen door het leven gaat. Eigenlijk zou je dus iedere dag een moment aan een jarige queen kunnen besteden! Groet vanuit een zwaar regenachtig Amstelveen....
    En omdat Vera ongetwijfeld meeleest: Succes en sterkte!

• 29 September 2007 - 18:36

Toon:

Bert, bedankt voor je bericht.
    Hoop van harte dat je vader goed en voorspoedig herstelt.
    Zou voor hem en jullie allemaal een hele grote zorg minder zijn.
    Zoals Jan Willem hierboven al aankaart, die 20 tot 24*C in Perth halen we niet in Lisse en Amstelveen. Autumn has arrived !
    Wens jou en Vera een mooie zondag.

Ine & Toon

• 29 September 2007 - 20:26

Daan:

hai bertje, goed van je dat je aan een appel en een boterham voldoende hebt, ik was alweer bang dat je naar dat beroemde broodje bal zou gaan grijpen.(foodvillage).
    Veel sterkte succes en sterkte!!
    Groet Daan Rem en Julia

• 30 September 2007 - 11:07

Ben En Leny Mars:

Bert,

we zijn, zoals je weet, al geruime tijd op zoek naar een camper. In Nederland willen de verkopers ons niet meer helpen. Nu zagen we de uitnodiging voor de open dag, graag komen we dan bij je langs. Heb je eventueel ook slaapruimte voor het geval we er niet direct uit mochten komen?

• 01 Oktober 2007 - 05:33

Woutor:

Mogge Begggt!

Prima strategie zo: zorgen dat alles uitverkocht is en dan een tijdje naar lege parkeerplaatsen kijken.
    Prima kemper ook: staat deze voor het grote mannenhuis?

Niet te hard werken hè?! Ik ga weer even vreselijk druk doen.

Gruussen,

W

• 01 Oktober 2007 - 14:36

Aline:

Hi Bert, bedankt voor je mailtje met het bericht van jullie website. Heb net alle berichtjes even zitten lezen en ben weer helemaal bij. Schrok wel even van het bericht met je vader en hoop dan ook dat het alweer beter met hem gaat. Sterkte...
    Mocht je nog hulp bij (I)KEA nodig hebben dan bel je he, herhallen we cph nog eens!!! Kan ook met Sonja op de markt gaan staan?? Heb vent tot snel en succes daar en Vera we bellen nog even voor je vertrek. Groeten Aline

• 01 Oktober 2007 - 14:50

Norbert:

Zo'n Emu op de bbq, is dat met of zonder koriander?

• 02 Oktober 2007 - 08:16

Bas:

He ouwe lul,

Gefeliciteerd!

• 02 Oktober 2007 - 12:06

Toon:

Van harte Bert.

Je eerste verjaardag in Australia ?
    Hoop dat er nog heeel veel zullen volgen.
    Wij drinken er straks een paar op je gezondheid. Proost.

Ine & Toon

• 03 Oktober 2007 - 17:32

Paul & Maureen:

Hoi Bertus,
    rekening houdend met het tijdsverschil moet je nu zo'n beetje jarig zijn daar? Van harte joh!

• 05 Oktober 2007 - 11:25

Paul & Annet:

ha die Bert,
    leuk om via deze weblog een beetje bij te kunnen houden hoe het leven aan de andere kant van de bol is.
    Wel even schrikken dat bericht over je vader trouwens. Is de situatie inmiddels al veranderd?
    Vera veel succes met de grote klus van alles uitzoeken, inpakken, weggooien etc.
    Groetjes en tot mails, ziens (in iedergeval de 9e november).

• 07 Oktober 2007 - 20:08

Peter+Karen:

Unverschämtheit, der ganze Bericht ist ja in niederländisch!! (wo doch jeder Holländer deutsch kann. Groeten Peter+Karen

• 12 Oktober 2007 - 12:57

Jentina:

Leuk zo'n site. Net of jullie overburen zijn. Kunnen we jullie toch (nog) in de gaten houden.... Rustig aan en spreek jullie snel. Groetjes uit een zonnig (nu 19 graden) Hilversum

• 13 Oktober 2007 - 13:08

Ank:

15 jaar getrouwd. 30 graden in lente. Wat een dag. Thx voor reminden. Van harte jullie beidjes en vier die 15 jaar "verassing" met iets meer decorum dan just fish & chips, mate.