Op vakantie in Nederland, en nu weer terug in Oz
Door: Bert
Blijf op de hoogte en volg Bert
24 Mei 2009 | Australië, Perth
Hallo allemaal,
Na een hele lange tijd geen updates nu dan weer een bericht vanuit Oz. Daar (bijna) iedereen wist dat we naar Nederland op vakantie kwamen, moesten wij het nog even geheim houden voor Vera haar vader. Hij was voorgedragen voor een lintje en wij wilden graag bij de uitreiking zijn, zodoende even geen uitgebreidde verslagen dat wij op vakantie naar Nederland kwamen.
Laatste berichtgeving was van midden Februari, hartje zomer hier, redelijk fris in Nederland. Onze B & B had een prima bezettingsgraad afgelopen maanden, liep tegen de 100% aan. Ank was nog over, heeft heel veel kilometers hier gereden, en heeft als eerste gast van de B & B 6 strafpunten op een rijbewijs gescoord (bij 12 punten in een jaar,ben je je rijbewijs kwijt.) Leuke uitjes met Ank gemaakt, o.a. naar Guilderton, plaatsje hier 150 km ten Noorden. Vera had een uitnodiging van de SES (State Emergency Services) om mee te gaan 4 wheel rijden en met de boten varen. Eigelijk gelijkertijd met Ank, waren Piet en Bea er ook weer eens, waar we ook leuke tripjes mee gemaakt hebben, naar Harvey. Ligt dan weer 200 km naar het Zuiden, midden in de wijn regio. Tja, beetje wijn en kaas proeven, BBQ’en kangaroes voeren en af en toe een biertje. Harstikke leuk allemaal. Uiteraard ging dit alleen in de weekeinden, helaas door de weeks gewoon werken.
Het is wel heel vreemd wanneer we de mensen op de luchthaven afzetten, om te zeggen tot volgende maand. Het was intussen al midden Maart, eerste verschijnselen van de herfst hier, blaadjes worden bruin, korter licht, temperaturen ng altijd prima, maar toch. Maar goed, wij op weg naar Nederland, ‘s morgens om 03.45 opgehaald door de taxi, naar de luchthaven, koffers afgeven en op naar Dubai met doorverbinding naar Dusseldorf. Alles op tijd, auto opgehaald, en in Duitsland blijven slapen, bij Peter, Karen en Erik. Leuk hoor weer eens Duits spreken, niet verleerd. Volgende dag op tijd op en onderweg naar Nederland. Wel even goed opletten dat we aan de goede kant van de weg rijden. Eerst naar Ulft, daarna naar Hillegom en aan het eind van de dag naar Amersfoort. Superleuk om weer iedereen te zien, en de verhalen te horen. Kinderen groeien gewoon door, ook wanneer je ze een jaar niet ziet. In Amersfoort erg raar om langs ons oude huis te rijden, hebben we nu afgelopen jaar gewoon vakantie gehad, en zijn we nu terug in de werkelijkheid??? Het was Onno zijn verjaardag, en het was zoals altijd weer rete gezellig, met allerlei SAS hapjes en veel bier. Bijpraten met iedereen, gelukkig konden we eind van de avond de trap op en zo heerlijk het bed inrollen. Na Amersfoort, via Wezep, Sneek, Den Bosch, Amersfoort, Amsterdam, Breukelen, Zwijndrecht, Hilversum, Schiphol, Zwijndrecht, Rotterdam, Naarden, Oostzaan, Rotterdam, Lisserbroek, Zwijndrecht, Hoofddorp, Breukelen, Zwijndrecht weer retour naar Dusseldorf.
Jullie hebben er allemaal voor gezorgd dat wij een superleuke vakantie hebben gehad, en een soort lekker weg in eigen land gevoel hadden. Het voorjaar in Nederland is toch de mooiste periode, alles mooi groen en fris. Heerlijk asperges gegeten, veel bier, wijn en champagne naar binnen gegoten, kortom genoten. Dank voor alle gastvrijheid, kom maar terughalen.
Zijn op zaterdag 09 mei teruggevlogen, aankomst zondag 10 mei. Kleine tip voor een ieder, neem nooit een fles dubro mee in je koffer, alles, inclusief de koffer ruiikt (nu nog) naar de Dubro.
Volgende dag weer aan het werk, op het fietsje, en wat denk je zag gelijk weer pelikanen en een dolfijn. Vera niet, die zag alleen auto’s, maar het was gelukkig niet zo druk als in Nederland. Best beetje vreemd weer, maar goed het went snel, eigenlijk weer geen last van tijdsverschil. De herfst is hier nu echt begonnen, hebben de eerste regen ook gehad, was hard nodig, ongeveer 5 maanden geen druppel gevallen. Aan de Oostkust is er iets te veel regen gevallen, mensen staan daar tot hun middel in het water. Temperaturen zijn nu bij ons rond de 18 graden, mensen lopen ‘s morgens met bontjassen aan…watjes…
Hebben hier een referendum gehad om te kijken of we volgend jaar weer zomertijd moeten hebben, en wat denk je…stemmen ze tegen, het is te lang licht, kinderen kunnen niet slapen, koeien weten niet meer wanneer ze gemolken moeten worden….Tja, de redenen die ze hebben aangedragen om nee te kunnen stemmen.
Maar goed wij hebben intussen ook het wel en wee van Jan Smit en Yolanthe gehoord, sterkte allemaal daar. Hoop dat alles weer goed gaat komen. Tja met internet blijf je tenminste op de hoogte.
Zijn intussen fans geworden van The Western Force, Rugby club. Zijn nu een paar maal wezen kijken in het stadion “ Subiaco Oval” harstikke leuk, vaak op vrijdag avond. Anders op vrijdagavond naar Belgisch Biercafe en de Ierse pub, je moet wat met je vrije tijd.
Zaterdag meestal boodschappen, beetje in en om het huis, met vrienden wat leuks gaan doen. Zondag stukje schrijven voor de site, administratie, en weer gereed maken voor de komende week.
Al met al best een lang verhaal geworden, vanuit Oz, iedereen een goede week toegewenst, tot mails/skypes/sms/bels
Bert & Vera
24 Mei 2009 - 23:37
Gertrud En Heine:
Kijk dat Belgisch Biercafe en Ierse pup dat klonk ons al muziek in de oren! Zien jullie volgend weekend .....op zijn Grieks.....
Liefs Trui -
26 Mei 2009 - 19:56
Debbie:
Wat leeuk jullie weer even gezien te hebben en blij dat het goed met jullie gaat. Maar hier nog meer verdriet dan alleen Jan en Yolanthe ook Adam en Patricia hebben het bijltje erbij neergegooid haha. Gelukkig hier met ons verder alles nog steeds oke. En voor jullie .. lekker blijven genieten en vooral bbqen. Kus Deb -
29 Mei 2009 - 13:12
Daan:
Wat een gezellige boel weer...
Wat moeten jullie met een fles dubro in de koffer? voortaan even plakbandje op de dop plakken of gewoon even in een plastic tasje doen..haha
Juul is helemaal blij met haar UGG'S volgend jaar weer..haha maar eh ik vond het in iedergeval gezellig dat Hillegom op jullie route lag en hoop snel dat Perth op onze route komt te liggen....ipb'en ging goed alleen voor Rem iets minder die moest 2 dagen wachten samen met floris..hebben zich heus wel vermaakt in die 2 dagen en ja Bert ik hoor het je zeggen......laat maar........dikke kus en tot snel xx